Un silenci habita el meu cap. Davant la llum blanca de la pantalla, em mostra la blancor de la pàgina del Word. Potser podria començar a picar frases aleatòries, un diàleg ple de rèpliques que ni jo pugui entendre. Sense ordre ni sentit. Sense estructura, sense cap rumb. O potser podria apagar l’ordinador i pensar que això d’escriure necessita potser una certa metodologia. Qualsevol procés d’escriptura exigeix una sèrie de passos a seguir, una disciplina que l’escriptor s’ha de fer seva. També per escriure una obra de teatre. Quins són aquests passos? La resposta està a la Beckett, a l’Obrador de la Sala Beckett, on cada any s’inicien cursos de dramatúrgia. Autors consagrats exposen les seves experiències i metodologies perquè aquells no iniciats aprenguin les pautes per escriure una obra de teatre.

En aquesta casa ens agrada parlar d’aquests cursos, perquè la feina que fan des de fa anys és vital per entendre l’evolució de la dramatúrgia catalana contemporània. Jordi Casanovas, Pau Miró, Marilia Samper, Lluïsa Cunillé, Llatzer García i molts més s’han format en l’Obrador. I molts d’aquests ara són els mestres. Entre ells Marc Artigau, un dels autors més prolífics de casa nostra (per exemple, aquesta tardor quatre espectacles portaran la seva firma). L’autor barceloní repeteix un curs d’iniciació al teatre: (El plaer de) la primera rèplica. En aquest curs donarà eines per superar la por al full en blanc.

Llegeix tota l’entrevista a Núvol.com.