El FaceApp ens mostra com podem ser d’aquí a 50 anys i sembla que a la gent li fa gràcia això de veure com serà físicament de vell. Però el resultat que et mostra l’aplicació no té res a veure amb la realitat. Si volen imaginar-se com seran, com arribaran a la senectut, quina cara faran realment, el millor que poden fer és comprar entrades pel Lliure de Gràcia per anar a veure en temporada el Casting Giuletta de Juan Carlos Martel Bayod. Set dones esplèndides li ensenyaran la verdadera bellesa de la vellesa, la que traspua vivències emocionals, la que mostra les arrugues de la vida, la que fa ressonar la veu rogallosa i a batzegades. El teatre social i humà de Juan Carlos Martel ens explica qui som nosaltres a través de la paraula i la mirada d’una gent que guarden grans històries dins seu. Ho va fer amb Sis personatges. Homenatge a Tomàs Giner i ara ho ha tornat a fer amb Casting Giuletta.

Tots som Giuletta. Tots hem vingut al càsting. Ens mou la passió d’interpretar aquest personatge icònic víctima de l’amor més pur, el primer amor, el que ho pot trencar tot. La convocant al càsting és Àurea Márquez, assistida per Clara Manyós, qui fa de càmera, de productora… La primera ens explica que després de gaudir d’una carrera de més de vint anys encara no ha pogut representar el paper de Giulietta i que és una espineta clavada. En aquesta introducció-benvinguda, l’actriu critica l’immobilisme de certs directors a l’hora d’encarar el personatge, que si ets massa gran (30 anys!) i et falta energia per aquest personatge, que si estàs embarassada i seria massa xocant veure a Giulietta en estat (penso en Leticia Dolera i Aina Clotet). Però Àurea no desanima a l’heterogènia massa de convocats. La seva Giulietta transcendeix l’edat, sols busquen algú que connecti amb el desig i el dolor de Giulietta.

Llegeix tot l’article a Núvol.com.